«Море на нашому боці». Штормова погода заважає росіянам запускати ракети по території України

  • 09:52
  • 03.12.2022
c3aea0ac-a355d41e26260c73710ae5170ec98f1f

У Чорному морі росія тримає чотири ракетоносії, два з яких підводні. Однак штормова погода заважає окупантам ефективно використовувати флот у війні проти України.

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальниця Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

– Я часто повторюю, що море на нашому боці, цього разу теж. Наразі нарощуються штормові погодні умови та посилюється вітряна обстановка. Ворог вивів на бойове чергування 18 кораблів, вони майже все намагаються вивести з бази, оскільки це може бути дуже небезпечно з огляду на шторм, — розповіла Гуменюк.

За її словами, зараз на бойовому чергуванні перебуває чотири ракетоносії, два з яких підводні.

– Це 24 ракети «Калібр», які готові для використання. Треба розуміти, усвідомлювати та памʼятати, що ворог може практикувати масовані ракетні удари, які вони полюбляють робити саме з комплексу озброєння надводного, підводного та повітряного базування. Тому до сигналів повітряної тривоги ставимося серйозно, але без паніки, бо це теж зброя ворога, — підсумувала Гуменюк.

Російський Чорноморський флот від початку повномасштабної війни проти України втратив 15% свого бойового складу, тобто щонайменше 12 кораблів і катерів, які було потоплено або сильно пошкоджено.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024