СБУ обшукала Почаївську духовну семінарію та Івано-Франківську єпархію УПЦ МП

  • 14:41
  • 28.11.2022
Снимок экрана 2022-11-28 в 14.53.57

Служба безпеки України провела обшуки на території Почаївської духовної семінарії у Тернопільській області та Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

Про це СБУ повідомила 28 листопада.

 

Під час обшуків виявили літературу, в якій заперечують існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність, і, навпаки, наголошується, що це нібито штучно створена держава.

Також СБУ знайшла брошури та книжки ксенофобського і ненависницького змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. Більшість літератури — авторства російських діячів і видавництва російських друкарень.

Крім того, в одному з підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії знайшли зразки символіки «великого войска Донского» — шеврони цього «формування» у 2014 році допомогло росіянам окупувати частину Донецької та Луганської областей.

Служба безпеки наголошує, що усі ці речові докази є підставою для відкриття двох проваджень за статтею 161 Кримінального кодексу України — порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

За минулий тиждень СБУ навідалась до низки церков московського патріархату — в межах протидії російським спецслужбам в Україні. Зокрема, обшуки були у Києво-Печерській лаврі, у Свято-Миколаївському соборі в Чернівцях, у єпископа Тернопільської єпархії УПЦ МП, який пропагував «русскій мір», а також у храмі Різдва Христового УПЦ МП в Івано-Франківську.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024