Росіяни пошкодили 32 тис. цивільних об'єктів

  • 10:15
  • 28.11.2022
2785643

Внаслідок російських обстрілів в Україні постраждали вже близько 32 тисяч цивільних об'єктів та понад 700 об'єктів критичної інфраструктури.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі телемарафону.

– Як і належить терористам, під прицілом у них - цивільні об'єкти. На сьогоднішній день нараховано близько 32 тисяч подібних об'єктів, які зазнали уражень від російських снарядів. Це насамперед приватні або багатоквартирні будинки мирних жителів. Лише 3% від кількості зафіксованих обстрілів - це військові об'єкти. Під прицілом росіян залишаються і об'єкти критичної інфраструктури. Станом на зараз зафіксовано понад 700 об'єктів критичної інфраструктури - це аеродроми, мости, нафтобази, електричні підстанції тощо, які потрапили під удари, - сказав Єнін.

Заступник міністра зазначив, що росіяни "досі мають маніакальне бажання занурити Україну в темряву, і немає жодних підстав вважати, що вони зупиняться".

– Нас можуть чекати досить непрості часи, але й уряд готується, і я знаю, що переважна більшість українців також готуються до подібних атак, і нас не зламати, - запевнив він.

Перший заступник міністра також повідомив, що на сьогодні 524 населені пункти у семи регіонах України мають проблеми з електропостачанням - йдеться як про повну відсутність електроенергії, так і часткову.

Раніше глава фракції Слуга народу Давид Арахамія попередив, що наступний тиждень може бути дуже важким. Політик закликав українців зробити запаси води та їжі, а також зарядити гаджети, оскільки окупанти готують нові атаки проти об'єктів енергетики.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024