Війна виходить на новий рівень: чим Росія атакує з повітря та як Україна від цього захищається

  • 14:50
  • 27.11.2022
2_armyinform_com_ua__1__2_650x410

Росіяни під час масованих атак не лише застосовують ракети, але й ударні БПЛА. Це свідчить, що війна виходить на новий рівень і це потребує підсилення української ППО.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, вже понад 4000 ракет Росія вже випустила по Україні. І це не з урахуванням С-300, РСЗВ і, ймовірно, таких ракет як Х-58 та Х-59.

– Мова йде про тисячі (запущених ракет - ред.) і зрозуміло, що ми витратили на них дуже багато боєкомплектів (БК). Втім, добре, що ми маємо друзів, які нам надають комплекси для захисту, зокрема Словаччина надала нам один С300 ну і відповідно до нього певну кількість БК, - каже Ігнат.

Він також звернув увагу на використання ворогом дронів, зокрема, "Шахедів", що є доволі дешевою зброєю, яка має на меті виснажувати ППО.

– Тут два моменти - ці дрони розосереджують увагу, бо летять в комплексі з ракетами Х-101, "Калібрами", інший момент - на ці БПЛА треба витрачати зенітні ракети, тому що це найефективніший засіб. Тому що саме вони мають радіолокаційні засоби і можуть виявляти їх в темну пору доби, - пояснює Ігнат.

Тож, на тлі цього, як зазначив речник Повітряних сил, союзниками було ухвалено рішення щодо постачання таких систем як Hawk, яких є дуже багато у світі.

– Цей комплекс начебто "морально застарілий", але хіба у нас новіші "Бук" чи С-300? А Hawk прийшов деяку модернізацію ракети і може допомогти знищувати безпілотники противника. Війна виходить на новий рівень, і саме ударні БПЛА, баражуючі боєприпаси, як їх називають правильно, становлять певну загрозу, - зазначив Ігнат.

Він звернув також увагу на те, що Росія має свої "Ланценти" та вона планує скручувати іранські літаки на своїй території.

– Тому треба на це реагувати, відповідно ППО Сухопутних військ має теж підсилюватися і ефективно насичувати всю територію країни, де ворог може завдавати нам шкоди, - підсумував Ігнат.

Нагадаємо, несприятливі погодні умови можуть значно вплинути на ситуацію на фронті. Особливо складно окупантам буде на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024