Рф частіше проводить обміни полоненими, аби вгамувати хвилю невдоволення – ISW

  • 11:03
  • 26.11.2022
169794-1_large

Ймовірно, росія почала частіше проводити обміни військовополоненими, щоб заспокоїти хвилю невдоволення в інформаційному просторі.

Про це повідомляють в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Варто зазначити, нещодавно було повідомлено про три обміни військовополоненими, під час яких обміняли 35 російських військовополонених на 35 українських військовополонених 23 листопада, 50 на 50 – 24 листопада та дев’ять на дев’ять – 25 листопада.

Аналітики зауважують, що частота обмінів полоненими протягом останніх кількох днів є переломним моментом.

– Раніше міноборони росії було помітно стриманим у проведенні таких обмінів і зіткнулося зі значною критикою через очевидну відсутність уваги до російських військовополонених протягом останніх місяців, – додають у повідомленні.

В ISW припускають, що збільшення частоти обмінів військовополоненими частково покликане подолати невдоволення російських блогерів, які повідомляли про останню серію обмінів у відносно нейтральному тоні й наголошували на рівному співвідношенні обміну.

Нагадаємо, з початку війни між Україною та загарбниками відбулося зо три десятки обмінів полоненими, внаслідок чого додому повернулися сотні людей. Найбільш масовим був обмін 21 вересня, коли Україна забрала 215 своїх людей, більшість із яких віддали за нардепа Віктора Медведчука.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

17 квітня 2024
16 квітня 2024