Загарбницька геноцидна війна Росії та Голодомор мають одну мету, - МЗС

  • 10:17
  • 26.11.2022

Війна, розв'язана Росією, Голодомор та штучний голод в Україні у 1946-1947 роках мають одну мету. Ворог намагається знищити українців.

Про це йде мова в заяві Міністерства закордонних справ.

– Український народ з його традиціями національно-визвольних рухів розглядався Кремлем як загроза існуванню радянської системи. Режим Сталіна чинив голод, репресії та масові депортації, аби зламати дух українців, знищив голодною смертю не менше 3,9 млн осіб, – йдеться у заяві.

У МЗС вважають, що мета сучасної війни, Голодомору 1932-1933 років та штучного голоду в Україні у 1940-х роках не відрізняється. Росія хоче знищити українську націю та її державність. Тому ворог атакує інфраструктуру України, руйнує історичну та культурну спадщину, насильно вивозить дітей та намагається повністю знищити українську ідентичність.

У міністерства відкреслили, що Росія продовжує радянський терор, а влада використовує ті ж методи, як і сталінський режим. У минулому НКВС вилучало в українців останнє продовольство, а у 2022 році РФ грабує українські елеватори та вивозить зерно. Через «голодні ігри» Кремля низка країн та регіонів опинилася на межі голоду.

– Закликаємо міжнародних партнерів відновити історичну справедливість - визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу та не допустити подальших воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду з боку Росії, – заявили в МЗС.

Нагадаємо, сьогодні, у 90-ті роковини Голодомору, Україна вшановує пам'ять мільйонів жертв жахливого геноциду.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024