Чехія взимку зможе прийняти десятки тисяч біженців з України

  • 09:07
  • 26.11.2022

Уряд Чехії готується до нової можливої хвилі біженців з України. Країна зможе прийняти десятки тисяч людей.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Віт Ракушан, повідомляє Czech Radio.

Він наголосив, що Чехія вже не зможе прийняти таку велику кількість людей, як у попередні місяці. Це пов’язано з відсутністю місць для розміщення біженців та обмеженими можливостями соціальної системи та системи охорони здоров'я.

Уряд готує сценарій кризового типу розміщення, адже іншого типу житла не буде. За словами Ракушана, необхідна допомога всього Євросоюзу та країн-членів, які перевантажені значно менше.

– Наразі ми не стикаємося з великою хвилею біженців. Якась кількість людей прибуває, але треба зазначити, що багато хто вже покинув територію Чехії. Вони повернулися до України та чекають, що буде взимку, – зазначив чеський міністр.

Відомо, що кількість українців у Чехії становить від 3,4 до 3,7% населення, тобто від 355 до 390 тисяч осіб. Кількість виданих віз тимчасового захисту сягає 460 тисяч. Це робить Чехію країною, яка прийняла найбільшу кількість біженців на душу населення в ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Чехіїбуде складно впоратися з великою кількістю українських біженців, які можуть шукати прихистку через російські атаки на критичну інфраструктуру.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024