Саудівська Аравія виділить $400 млн на гуманітарну допомогу для українців

  • 13:20
  • 15.10.2022
4c41d58a8d3340206fb70ffc06e9f718

Спадкоємний принц Саудівської Аравії та прем'єр-міністр Мухаммад бін Салман 14 жовтня зателефонував президентові Володимиру Зеленському. Зокрема вони говорили про додатковий пакет гуманітарної допомоги для України.

Про це повідомляє саудівське державне інформаційне агентство SPA.

Там вказують, що на початку розмови Зеленський привітав спадкоємного принца з призначенням на посаду прем’єр-міністра Королівства та висловив подяку за його голосування за резолюцію Генасамблеї ООН.

Салман підкреслив, що «голосування Королівства за резолюцію випливає з його відданості принципам, глибоко вкоріненим у Статуті ООН і міжнародному праві, а також його відданості повазі державного суверенітету та принципів добросусідства, а також розвʼязанні конфліктів мирним шляхом».

Президент України висловив подяку та вдячність за готовність Саудівської Аравії продовжувати посередницькі зусилля для розвʼязання кризи.

Також під час розмови принц повідомив про рішення керівництва Саудівської Аравії запропонувати Україні додатковий пакет гуманітарної допомоги в розмірі 400 мільйонів доларів.

– Ці ініціативи з надання гуманітарної допомоги є свідченням прагнення Його Високості спадкоємного принца полегшити людські страждання українського народу, про що вони ніколи не забудуть, і що свідчить про дружбу Королівства з Україною,– пише SPA.

Також Салман підкреслив позицію Королівства щодо підтримки всього, що сприятиме деескалації, і готовність Королівства продовжувати зусилля з посередництва.

У своєму Twitter президент Володимир Зеленський підтвердив, що провів розмову зі спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом.

– Подякував за підтримку територіальної цілісності України та нашої резолюції в ГА ООН. Погодилися взаємодіяти у справі звільнення військовополонених. Домовились про надання макрофінансової підтримки Україні,– зазначив глава держави.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024