Кім пояснив, чому у Миколаївській області так ефективно знищують іранські дрони Shahed-136

  • 16:42
  • 12.10.2022
e212f234727dad181af7bbb9a57f1529

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розповів, чому над територією регіону вдається збивати так багато іранських дронів-камікадзе Shahed-136.

У коментарі 24 каналу він заявив, що через Миколаївську область летить багато іранських безпілотників, але ЗСУ навчилися їх збивати.

– Дрони вилітають з тимчасово окупованої території й шукають шляхи, як обійти нашу ППО, тому залітають через Миколаївщину, де їх найбільше збивають. Якщо вони полетіли б далі, я вважаю, що і там їх збили б. Ми й вони вчимося. Окупанти намагаються обійти ППО, ми намагаємося їх «впіймати» – це така «антишахедська боротьба»,– пояснив Кім.

За його словами, саме тому на сьогоднішній день ЗСУ розвивають цей напрямок, додають сили ППО, у тому числі великокаліберну стрілецьку зброю.

– Спочатку «шахеди» розроблялися як навчальні цілі для зенітних стрілецьких установок. Потім їх переробили у камікадзе. Це означає, що їх можна збивати стрілецькою зброєю. Її майже ніхто не використовує вже, але доводиться повертатися у минуле, діставати її й «працювати» по дронам – така реальність, – зазначив голова ОВА.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

8 травня 2024
7 травня 2024