В ЗСУ розказали, як далеко можуть залітати ворожі дрони-камікадзе

  • 12:26
  • 06.10.2022
1663444609-3824

Дрони-камікадзе іранського виробництва, які все частіше почали використовувати російські окупанти, можуть пролітати дистанцію до тисячі кілометрів.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону.

Він зазначив, що росіяни зараз частіше використовують для атаки саме дрони-камікадзе іранського виробництва, тому що вони економлять дороговартісни ракети, яких стає дедалі менше.

– Високоточна зброя коштує мільйони доларів, деякі зразки - 13 млн доларів за ракету. Тому вони використовують і надалі будуть застосовувати дрони -«шахіди», - пояснив він.

За словами Ігната, щоразу українські воїни збивають ці дрони більш успішно. Частіше за все дрони знищуються зенітно-ракетними військами.

Також речник ЗСУ зазначив, що зараз українці в центральних та західних частинах України налякані безпілотниками більше, тому що звикли до відносної тиші. Проте на сьогодні потерпають більше за всіх прифронтові міста.

– Так, вони можуть залітати. За заявленими характеристиками - це 2,5 тис. кілометрів, але це перебільшена цифра. Проте до тисячі кілометрів вони можуть летіти і запускатись з різних точок - з Білорусі, Росії. До цього також потрібно готуватись. Поки що це південь, - розповів представник ЗСУ.

– Не варто надто демонізувати цю ситуацію, тому що окрім цих БпЛА у Росії є значно потужніша зброя, - додав він.

Нагадаємо, українська авіація завдала понад 15 ударів по противнику.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024