Гайдай оголосив про початок деокупації Луганщини

  • 13:54
  • 05.10.2022
1658913261-5577

Деокупація Луганської області розпочалася, вже декілька населених пунктів звільнені від загарбників.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у відеозверненні в Telegram.

– Деокупація Луганської області розпочалася. Вже декілька населених пунктів звільнені від російської армії, російських окупантів, - сказав він.

При цьому він не назвав ці населені пункти.

За словами Гайдая, окупанти розуміють, що «їх розбивають», тому вони намагаються максимально замінувати все – дороги, будівлі.

– Не біжіть попереду потяга, не намагайтесь вже збирати речі і повертатись назад. Ми скажемо, коли можна і куди саме повертатися. Треба, щоб все-таки лінію фронту десь далі посунули ЗСУ і тільки потім вже можна буде заходити в певні населені пункти, - сказав голова Луганської ОВА.

Він наголосив на необхідності розмінування території, бо, зокрема, в Кремінній окупанти розкидають міни-пелюстки, які розраховані на те, щоб калічити людей, відривати кінцівки.

Також Гайдай розповів про доставку гуманітарної допомоги Гірською міською військовою цивільною адміністрацією спільно з благодійним фондом «Янголи Спасіння» в Білогорівку.

– Вперше відвідали селище після стількох місяців війни. Зруйноване вщент, але так і не скорилося окупантам. 15 місцевих жителів, нарешті, вільно виходять на вулицю і радіють побачити своїх, - додав він.

Нагадаємо, Президенту Росії Володимиру Путіну не вдається врівноважити вимоги націоналістів, які стають дедалі радикальнішими, а також стримати розкол між пропагандою та силовиками.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024