ЗСУ підтвердили звільнення 5 населених пунктів біля Лиману

  • 11:25
  • 01.10.2022

Українські бійці оточили російське угрупування в районі Лиману. Поблизу міста звільнено п'ять населених пунктів, там тривають стабілізаційні заходи.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

– Російське угруповування в районі Лиману оточене. Населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки - звільнені, там тривають стабілізаційні заходи, - розповів Череватий.

На питання журналіста, про яку кількість росіян, які опинилися в оточенні в районі Лиману може йти мова він відповів, що «десь близько 5-5,5 тисяч».

– Там справді наші дані показували, що російське угрупування (в районі Лиману - ред.) налічувало кількість в районі 5-5,5 тисяч. Проте, активні бойові дії "відмінусовували" їх бойовий склад, а також деякі групи, які намагалися прорватися. Тобто встановлення точної кількості росіян поки потребує аналізу, щоб назвати точну цифру, - пояснює Череватий.

За його словами, спроби росіян «прорватися» досі фіксуються, але не дуже вдалі завдяки діям наших захисників.

ЗСУ підтвердили звільнення 5 населених пунктів біля Лиману: що там відбувається

Речник Східного угруповання військ пояснює, Лиман важливий, тому що це черговий крок до звільнення українського Донбасу та можливість піти далі на Кремінну і Сєвєродонецьк.

– Це і психологічно важливий момент. Оскільки ЗСУ починають диктувати свою волю, а не тільки відбивати і стояти в обороні, а й переламувати хід бойових дій, - зазначив Череватий.

Нагадаємо, у ніч проти 1 жовтня російські війська вчергове обстріляли Миколаїв, ракета влучила у житловий будинок.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

16 квітня 2024
15 квітня 2024