Чим небезпечні радянські крилаті ракети Х-22: пояснення військових

  • 15:28
  • 29.09.2022
_mil_in_ua__2__1_650x410

Радянські надзвукові крилаті протикорабельні ракети Х-22 дуже небезпечні, оскільки їх важко збити. Вони мають близько 900 кілограмів бойової частини.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що в ніч на 29 вересня російські війська випустили по Дніпру щонайменше чотири ракети Х-22. Вони є небезпечними та дуже руйнівними.

– Бойова частина 900 кілограмів, на жаль, дуже руйнівна і дуже неточна ракета. Як і цього разу уражено і ринок, і вокзал, приватний сектор. Постраждали мирні люди, - сказав він.

За його словами, ракети типу Х-22 надзвичайно швидкісна, тому силам протиповітряної оборони важко її перехопити. Для боротьби військовим потрібні сучасні засоби, які, ймовірно, Україна зможе отримати від партнерів.

– Це зенітно-ракетні комплекси, про які сьогодні усі вже говорять, які, ймовірно, будуть надходити до України з Німеччини та Норвегії: IRIS-T та NASAMS, - сказав Ігнат.

Нагадаємо, українські військові продовжують знищувати російських окупантів на всіх напрямках лінії фрону. ЗСУ 28 вересня відбили атаки ворога у районі 12 населених пунктів.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

23 квітня 2024
22 квітня 2024