Міноборони підготувало 200 тисяч комплектів зимової форми

  • 14:54
  • 29.09.2022
2772171

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що зимова форма для всіх бойових підрозділів вже перебуває на складах, а термобілизна та флісові куртки вже надходять до військ.

Про це він сказав в опублікованому в четвер, 29 вересня, інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

– Ми домовилися з прем'єром, що максимально орієнтуємося на нашого виробника. При тому, що ми контрактуємо будь-де, у нас 350 договорів вітчизняних та 123 іноземних. 23% західних, 77% наші, - розповів Резніков.

За його словами, замовлялася форма ще влітку цього року.

– Сьогодні офіційно за всіма стандартами 15 жовтня починається зимовий період. Зрозуміло, що похолодати може раніше. Тому я сказав, що якщо ми не встигаємо завезти зимові куртки, то мінімум головне - термобілизна та флісові куртки. Це вже якось вирішує завдання перехідного періоду, - сказав Резніков.

За його словами, «у нас уже привезено і перебуває на складах 200 тисяч повноцінного зимового комплекту. Тепер - лише розвезення до бойових підрозділів, вони отримуватимуть в першу чергу і не замерзнуть. Це не рахуючи спальних мішків, наметів, ТЕНів тощо, звичайно».

Резніков зазначив, що «розуміючи, що це війна, частина одягу рветься, я звернувся до партнерів на Рамштайні, і сьогодні є підтвердженням від британських та іспанських партнерів. Це вже міжнародна технічна допомога».

Нагадаємо, українські військові продовжують знищувати російських окупантів на всіх напрямках лінії фрону. ЗСУ 28 вересня відбили атаки ворога у районі 12 населених пунктів.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024