Україна отримає 18 HIMARS протягом кількох років

  • 11:49
  • 29.09.2022
2772088

США знадобиться кілька років для постачання Україні обіцяних 18 установок HIMARS. Деталі нового пакету військової допомоги озвучив представник Пентагону.

У рамках програми USAI США закуплять ці системи у виробника з метою надання їх Україні, а не передадуть їх безпосередньо з американських військових запасів, як це було зроблено раніше.

За словами чиновника, прибуття обіцяних Україні HIMARS може забрати деякий час.

– Закупівля та доставка цих систем HIMARS та відповідних боєприпасів займе кілька років. Сьогоднішнє оголошення - це лише початок процесу закупівлі, - сказав він.

Представник Пентагону уточнив, що довгострокова закупівля HIMARS для України не заважає продовжувати вилучати існуючі системи з арсеналу у разі потреби.

– Якщо ми не інвестуємо сьогодні, щоб купити HIMARS на майбутнє, їх не буде, коли вони знадобляться українським збройним силам у майбутньому. Це справді значна інвестиція, і вона призначена для того, щоб у майбутньому Україна мала те, що їй потрібно на довгострокову перспективу для стримування майбутніх загроз. Це жодним чином не виключає того, що ми продовжуватимемо інвестувати в їхні нинішні сили, використовуючи можливості, які є сьогодні, і які ми можемо отримати сьогодні з американських запасів, - пояснив чиновник.

Нагадаємо, США виділять Україні новий пакет військової допомоги на $1,1 мільярда, до якого мають увійти 18 систем HIMARS, а також системи протидії безпілотникам.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024