Рівень підготовки до опалювального сезону становить 88% — Шмигаль

  • 22:04
  • 28.09.2022

Рівень підготовки областей України до опалювального сезону 2022-2023 становить понад 88%, глава уряду закликає вийти на 100% найближчими тижнями.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Наразі у запасах України — майже 14 млрд кубів газу та 2,2 млн тонн вугілля. Шмигаль наголосив, що ключове завдання для Міненергетики, Мінрозвитку громад та решти відповідальних органів на найближчі тижні — вийти на 100% готовності до опалювального сезону.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що на початок опалювального сезону заплановано накопичити 14,5-15 млрд кубів газу. Крім того, є домовленості щодо імпорту певного об’єму газу для створення резервного запасу.

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів повідомили, що на цей опалювальний сезон планується реалізувати 5 млн кубометрів дров.

Так, уряд виділив областям 562 млн гривень на закупівлю дров. У Мінреінтеграції повідомляли, що дрова для обігріву безоплатно надаватимуть жителям особливо небезпечних територій, прилеглих до зон проведення бойових дій. Це стосується Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

В уряді вказують, що всього для людей на прифронтових територіях планують купити 400 тисяч кубометрів деревини.

На випадок руйнування об’єктів критичної інфраструктури всі області повинні підготувати плани антикризового реагування та взаємодії організацій. Уже створений та працює цілодобовий штаб з ліквідації наслідків військових руйнувань енергетичної та комунальної інфраструктури.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024