У Росії на війну забирають навіть пенсіонерів, онкохворих та людей з інвалідністю, - Генштаб ЗСУ

  • 19:24
  • 28.09.2022
mediumь и

У Росії під час так званої «часткової мобілізації забирають на війну усіх, кого можуть, навіть якщо в людей немає досвіду проходження військової служби.

Про це йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Наприклад, у віддалених населених пунктах РФ мобілізації підлягає все чоловіче населення визначеної вікової категорії. Не беруть до уваги навіть відсутність досвіду проходження військової служби в минулому та бойового досвіду. 

Трапляються непоодинокі випадки, коли на війну забирають осіб з інвалідністю, онкохворих, багатодітних батьків та пенсіонерів. Попри це в деяких регіонах Росії люди намагаються чинити спротив такій примусовій мобілізації.

– Неготовність реалізації заходів мобілізації відзначено на збірних пунктах Бєлгородської та Ростовської областей. Так, новоприбулий особовий склад повинен за власний кошт придбати зимову форму одягу та засоби захисту,–йдеться в повідомленні Генштабу.

А в тимчасово окупованому українському Криму чоловіки, аби уникнути мобілізації, пропонують хабарі або ж утікають в Росію чи намагаються працевлаштуватись на підприємство критичної інфраструктури. Також ідуть на дрібний злочин.

Нагадаємо, на кордоні з Грузією ухилянтам від російської мобілізації почали видавати повістки.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024