Замість труни та урни. У Каліфорнії дозволили робити компост із людських тіл

  • 12:21
  • 28.09.2022
7ca18e39ed13d691cbe906fea1b09656

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом підписав законопроєкт, згідно з яким регулюючі органи до 2027 року мають розробити програму компостування людських тіл.

Каліфорнія стане п'ятим штатом, в якому буде доступна така альтернатива традиційному похорону. Раніше компостування людських тіл легалізували у Вашингтоні, Колорадо, Орегоні та Вермонті.

Процес контрольованого розкладання людського тіла зазвичай триває близько двох місяців. Тіло поміщають у сталеву посудину, покриваючи його соломою, дерев'яною тріскою та люцерною. Потім мікроби починають поступово руйнувати труп і рослинну масу, перетворюючи тіло в 1-2 кубічних метри компосту приблизно за 30 днів.

Після цього компост прибирають із судини, щоб він висох — цей процес займає від 2 до 6 тижнів. Потім члени сім'ї можуть використовувати цей компост за власним бажанням — удобрити свої клумби та сади чи пожертвувати в якусь заповідну зону, пише NBC News.

Практика компостування людського тіла останніми роками набирає дедалі більше прибічників. Це більш екологічно —не потрібні ні простір, ні паливо, ні матеріали для виготовлення труни; крім того, багато людей переосмислюють традиційний підхід до смерті.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024