В «Азові» розказали, скільки ще військових полку перебувають у полоні в Росії

  • 08:03
  • 28.09.2022

У російському полоні наразі залишаються близько 800 військовослужбовців полку «Азов», з них понад 40 жінок, серед яких є і вагітні.

Про це повідомила керівниця відділу роботи з полоненими та їхніми сім’ями Патронатної служби «Азова» Ольга Кравченко.

– У полонених, які вийшли, ми побачили майже у 90% крайню стадію анорексії, моральне та психологічне виснаження, в такій стадії, що ми просто були шоковані. Поранення - застарілі осколкові та вогнепальні у важкій запущеній формі, адже лікування належного ні на Азовсталі, ні в полоні не було. Всі осколки залишись у хлопців та дівчат всередині тіла, які потрібно оперувати. Присутні травми як перебиті сухожилля та втрата органів зору,– зазначила Кравченко.

На питання, чи дають належну медичну підтримку вагітним в полоні, вона відповіла, що про неї зовсім не йдеться. Жінок треба перевозити на підконтрольну територію.

– Патронатна служба розподілила по медичних закладах всіх бійців. Працюємо над діагностикою на цей час. Адже дуже багато прихованих і не виявлених хвороб. Нікого з повернутих з полону не відправили додому, бо всі абсолютно потребують медичного лікування,– наголосила Кравченко.

За її словами, у полоні залишилось багато людей похилого віку. У них, крім бойових травм, є ще хронічні захворювання.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону повернулися 215 захисників України. 200 з них обміняли на народного депутата, одного з лідерів «Опозиційної платформи - За життя» і кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука, обвинуваченого у державній зраді.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024