Окупанти погрожують мобілізацією жителям Енергодару через відмову голосувати на «референдумі», - ГУР

  • 14:32
  • 27.09.2022

Російські окупанти змушують мешканців Енергодару голосувати на «референдумі». Тим, хто відмовився, загрожують мобілізацією.

Про це повідомляє ГУР Міноборони.

За даними української розвідки, окупанти, які контролюють ситуацію в Енергодарі, заборонили мешканцям виїзд на підконтрольну Україні територію та взагалі за межі міста.

Крім того, особливий контроль застосовано до працівників оперативних змін Запорізької атомної електростанції.

Нині вулиці міста та навколишніх населених пунктів практично порожні. Місцеве населення сидить по хатах, намагаючись не виходити без крайньої потреби, розповіли у ГУР.

– На вулицях присутні патрулі військових із РФ з анкетами голосування так званого «референдуму». На всіх зустрічних наводять зброю, видають «бюлетені для голосування» і вказують, де саме потрібно поставити «галочку». Зафіксовано рідкісні випадки примусу голосувати за родичів, які давно померли. Усім, хто наважився «проголосувати» проти приєднання до Росії, загрожують «мобілізацією», - зазначають у розвідці.

Нагадаємо, для українських військових уже надходять великі партії зимової форми. Питання з її забезпеченням вирішиться вже через декілька тижнів.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024