Ексспівробітник ЦРУ Сноуден отримав російське громадянство

  • 19:53
  • 26.09.2022
imagesмиы

Колишній співробітник Центрального розвідувального управління США Едвард Сноуден отримав російське громадянство.

Про це йдеться у відповідному указі президента рф.

Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, що громадянство Сноудену було надано на його прохання. Як заявив адвокат Сноудена, на отримання громадянства подаватиме і дружина ексспівробітника ЦРУ. Адвокат також зазначив, що Сноуден не підпадає під оголошену путіним часткову мобілізацію, оскільки не служив у російській армії.

Едвард Сноуден — колишній американський технічний фахівець і спецагент, працівник ЦРУ і Агентства національної безпеки США. У 2013 році він оприлюднив низку секретних матеріалів стосовно роботи спецслужб США і Великої Британії (програми таємного стеження за людьми). Того ж року він отримав політичний притулок у росії. Місце його перебування не розкривають. На батьківщині його хочуть судити за шпигунство, але для багатьох активістів він є героєм.

Його книга «Особиста справа» вийшла у вересні 2019 року. У ній Сноуден розповідає про свій шлях від співробітника спецслужби США до «зрадника» і героя. У грудні 2019 року суд позбавив Сноудена права на отримання прибутку від продажу мемуарів.

У листопаді 2020 року Сноуден заявив, що разом зі своєю дружиною подає заяву на отримання російського громадянства.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024