Шольц заявив про прогрес у переговорах про ЗПГ із ОАЕ

  • 16:00
  • 25.09.2022

Влада Німеччини досягла «прогресу» в переговорах з Об'єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ) про постачання зрідженого природного газу (ЗПГ) та дизельного палива.

Про це під час візиту до Абу-Дабі заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

За словами Шольца, Німеччина має намір і надалі розвивати співпрацю з ОАЕ в енергетичному секторі. За його словами, ціла низка проектів з постачання дизельного палива та ЗПГ «вже перебувають у просунутій стадії».

– Ми повинні переконатися, що виробництво ЗПГ у світі розвинене настільки, що існуючий високий попит можна буде задовольнити, не вдаючись до виробничих потужностей, які існують в Росії, - сказав канцлер під час дводенного візиту до країн Перської затоки разом з керівниками промисловості Німеччини. ОАЕ займає сьоме місце у світі за обсягом запасів газу.

Ситуація з енергетичною залежністю Німеччини від одного постачальника «у нас точно більше не повториться», наголосив Шольц. До початку російського вторгнення в Україну Німеччина отримувала 55% газу із Росії. Наразі ці поставки практично припинені.

У Німеччині активно створюють інфраструктуру для імпорту ЗПГ. На початку вересня міністерство економіки ФРН оголосило про швидке введення в дію шести мобільних терміналів для прийому ЗПГ. За повного завантаження вони зможуть давати Німеччині приблизно 30 млрд кубометрів газу на рік. У 2021 році споживання газу до ФРН становило приблизно 90 млрд кубометрів.

Нагадаємо, з початку 2022 року ЄС отримав із США понад 40 млрд кубів газу у вигляді ЗПГ – це майже вдвічі більше, ніж за минулий рік.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024