З початку війни в Миколаєві подали 270 заяв на реєстрацію шлюбу

  • 16:17
  • 25.09.2022
f3e7e0a3c3d6dc18

Попри постійні обстріли та небезпеку життю в Миколаєві, люди одружуються, розлучаються і будують особисте життя. У 2021 році в Миколаєві подали 222 заяви на реєстрацію шлюбу, з початку війни заяв 270.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла головна спеціалістка заводського відділу державної реєстрації в місті Миколаєві Тетяна Молчанова.

– У нас ще реєстрація шлюбу була по пілотному проєкту. Він передбачав, що людям потрібно було швидко зареєструвати шлюб, але не було підстав, вони сплачували відповідні кошти та реєстрували день в день, — розповіла Тетяна Молчанова.

На «швидкий» шлюб у 2021 році подали 216 заяв. Цього року 27. Кількість розлучень також зменшилась.

– З лютого по вересень минулого року було подано 64 заяви про розірвання шлюбу, а в цьому році за той же самий період з 24 лютого по 22 вересня всього 31 заява, тобто у два рази менше, — каже Тетяна Молчанова.

Та якщо одружитись можна швидко, з розлученням процедура лишилася незмінною.

– Ну на жаль чи на щастя, процедура зберігається: приходять подають заяву і через місяць мають право прийти та оформити розлучення, — каже Тетяна Молчанова.

Але це за умов, якщо немає спільних дітей і майна, яке треба ділити. В інших випадках питання вирішується через суд. Керівник Миколаївської обласної організації Союзу юристів України Дмитро Слободянюк вважає, що війна спричинила кризу в стосунках деяких сімей.

– Зазвичай це спільне рішення. Станом на сьогодні, це завжди є для когось сюрпризом. Щоб розлучитися, потрібна взаємна згода. Суди найчастіше надають час на примирення, це строки могли бути три місяці, шість місяців, бували ситуації коли це міг бути рік, — розповів Дмитро Слободянюк.

Якщо у пари немає спільного майна, дітей то можливо просто звернутися із заявою. Тоді термін на «обдумати» — місяць. Після спливу цього часу люди звертаєтесь повторно і вже по факту їм реєструють розірвання шлюбу.

Нагадаємо, на Миколаївщині частково пошкоджено або знищено 11 тисяч цивільних об'єктів.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024