Виходячи з «Азовсталі», співробітник СБУ таємно здав шеврони

  • 13:52
  • 22.09.2022
1___5559_650x410

З російського полону повернувся співробітник СБУ з позивним «Бурий». Виходячи з маріупольської «Азовсталі», він таємно здав свої шеврони.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

– Я чекав цю мить, коли ми зможемо їх (шеврони - ред.) повернути. Вони з нашою символікою, і ворог не мав їх бачити. Ви витримували легенду до кінця, - сказав виконуючий обов'язки голови СБУ Василь Малюк.

До повномасштабного вторгнення «Бурий» працював в управлінні СБУ у Маріуполі та займався протидією окупаційних військ «ДНР». Потім правоохоронець разом з іншими колегами став на захист міста.

«Бурий» викривав російські агентурні мережі, корегувальників вогню та зрадників. У квітні захисник отримав поранення під час танкового обстрілу.

– Завдяки його роботі було отримано важливу інформацію від захоплених у полон окупантів, виявлено місця утримання українських полонених та ідентифіковано особи їхніх катів. Пізніше разом із бійцями ЗСУ «Бурий»  брав участь у розмінуванні дороги, якою мали вивозити поранених, - йдеться у повідомленні.

Захищали Маріуполь й інші співробітники СБУ, проте після удару ворожо бункерної бомби вони вважаються безвісти зниклими. Серед героїв колега і наставник «Бурого» Василь Богач та колишній боєць ЦСО «А» СБУ Олександр Супрунов.

Нагадаємо, що Україна повернула з російського полону 215 військових, серед яких 108 бійців «Азову». Додому повернулися відомі захисники Денис «Редіс» Прокопенко, Сергій «Волина» Волинський, Святослав «Калина» Паламар, Катерина «Пташка» Поліщук та інші.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024