У Кабміні оцінили зростання темпів експорту зерна

  • 21:44
  • 19.09.2022
2769557

Темпи зростання експорту української сільгосппродукції постійно зростають та наближаються до довоєнного рівня.

Про ситуацію з постачанням зерна розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький у понеділок, 19 вересня.

– У нас формується потенціал для експорту. На 1 липня цього року ми мали дуже великі залишки. Понад 20 млн тонн, які також були потенціалом для експорту. Плюс є вже новий урожай. Тому тема експорту залишається дуже актуальною, щоб вивезти вирощене зерно, - сказав він.

За його словами, вже зібрано 67 млн. тонн урожаю, з яких 45 млн. тонн можна експортувати, для внутрішнього споживання вистачить 20-22 млн. тонн.

Заступник міністра повідомив, що в липні вдалося експортувати 3 млн. тонн агропродукції, а після відкриття зернового коридору в серпні показник досяг 4,5 млн. тонн зернових. У вересні, за його словами, є перспективи вийти на 5,4–5,5 млн. тонн.

– Ми сподіваємося, що форс-мажорів не буде. Такої цифри буде досягнуто. Ми наближаємося до необхідного середньомісячного експорту, який був у мирний час. У попередні роки він становив від 6 до 7 млн ​​тонн на місяць, залежно від пори року та інтенсивності. Якщо ми вийдемо хоча б на 6 млн тонн, то це буде величезне досягнення всіх учасників процесу. Тому ми рухаємося до цього, – сказав Висоцький.

Нагадаємо, з одеських портів вирушив ще один караван «зерновим коридором».

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024