ЄІБ надав Україні 500 млн євро негайної допомоги

  • 13:52
  • 15.09.2022
2768600

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), банк ЄС, здійснив перші виплати в межах пакету екстрених заходів солідарності на суму 1,59 млрд євро. Україна отримала першій траншу на 500 млн євро негайної допомоги для задоволення невідкладних потреб.

Про це повідомляє прес-служба ЄІБ.

Як зазначається повідомленні, перші виплати у розмірі 500 млн євро допоможуть українському уряду покрити першочергові короткострокові фінансові потреби, забезпечити терміновий ремонт пошкоджених доріг, мостів і залізничної інфраструктури. Кошти також слугуватимуть підтримкою для стратегічних державних підприємств «Укравтодор» та «Укрзалізниця».

– Ремонт залізничного сполучення, доріг і мостів допоможе Україні продовжувати перевезення людей, вантажу та зерна. Оскільки Україна - один із найбільших експортерів зерна у світі, ці надважливі заходи сприятимуть відновленню економіки країни та покращенню сполучення із ЄС.

Пакет підтримки в межах Екстрених заходів солідарності від ЄІБ розміром 1,59 млрд євро, що підкріплений гарантіями з бюджету ЄС, складається з двох блоків:

  • Негайна підтримка на загальну суму 1,05 млрд євро, з яких 500 млн було перераховано 14 вересня 2022 року. Подальші виплати заплановані на найближчі дні.
  • Відновлення проектів, які ЄІБ фінансує в Україні, на загальну суму 540 млн євро. Фінансування цих проектів відбуватиметься по мірі їх виконання.

Перший пакет екстреної підтримки розміром 668 млн євро був повністю перерахований протягом місяця після початку повномасштабної та неспровокованої війни Росії проти України.

Нагадаємо, дефіцит бюджету-2023 становитиме $38 млрд.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024