Як захистити Миколаїв від ударів С-300: у Повітряних силах назвали умову

  • 09:44
  • 09.09.2022
_gettyimages_1242555685_650x410

Аби уникнути ворожих обстрілів Миколаєва з С-300, необхідно нищити всі ці комплекси. Втім, якщо і відсунути росіян на таке відстань, щоб цих атак не було.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю РБК-Україна.

Разом з тим він також відповів, як уникнути застосування росіянами РСЗВ та артилерії по місту.

– РСЗВ - «Град», «Смерч», «Ураган» - мають свою дальність. «Град» - орієнтовно 20 кілометрів. «Торнадо-С» - модернізована російська РСЗВ – може стріляти з дальністю в понад 100 кілометрів. Їх ніякими «куполами» не зупиниш,– каже Ігнат.

За його словами, єдина протидія РСЗВ – це знищувати їх там, звідки вони завдають удари. Тобто робити контрбатарейну боротьбу і знищувати їх своїми засобами.

– Те ж стосується С-300 - їх треба банально знищувати. У нас на озброєнні сьогодні є американські протирадіолокаційні ракети HARM, які адаптовані до радянських винищувачів МіГ. Вони щодня застосовуються проти окупантів та їхніх комплексів як у глибині оборони, так і у безпосередній близькості,– зазначає Ігнат.

Він також уточнив, що комплекс С-300 має дальність до 75 кілометрів.

– Тому їх треба теж нищити протирадіолокаційними ракетами, артилерією, зокрема HIMARS. А для цього потрібна ефективна робота розвідки. Наші західні партнери також діляться з нами даними щодо місця знаходження цих засобів. І цілком вірно - якщо їх відсунути подалі від населеного пункту, то дальності дії не буде вистачати,– підсумував Ігнат.

Нагадаємо, що Миколаїв та область часто піддаються обстрілам російських окупантів. Зокрема, нещодавно ворог вдарив по медустановах і житлових будинках міста.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

 

Новини

8 травня 2024
7 травня 2024