СБУ викрила агентів Росії у в'язницях на півдні України

  • 16:23
  • 19.08.2022

СБУ викрила російську агентуру, яка збирала інформацію про співробітників пенітенціарних закладів, які не зрадили присязі Україні. Серед злочинців колишній і нинішній високопосадовці системи виконання кримінальних покарань.

Про це пише пресслужба СБУ.

– Встановлено, що «зв’язковим» був «начальник відділу кадрів» незаконно створеного окупантами «управління федеральної служби виконання покарань по Херсонській області». Цю псевдопосаду колишній кадровик однієї з виправних колоній Херсонської області отримав за те, що добровільно пішов на співпрацю з окупантами, - пише пресслужба СБУ.

«Начальник відділу кадрів» отримував усю інформацію від чиновниці регіонального структурного підрозділу Державної кримінально-виконавчої служби. Остання знала про те, що її колишній колега перейшов на бік ворога, однак продовжувала передавати йому інформацію.

– Йдеться про персональні дані діючих співробітників пенітенціарної служби: інформацію про місця роботи, адреси реєстрації та реального проживання, - додає СБУ.

Отриману інформацію спецслужби Росії використовували для тиску на правоохоронців та їх близьких, можливого їх вербування і отримання службових відомостей.

– У ході оперативно-слідчих дій зафіксовано факт отримання зловмисницею грошових переказів від представників окупаційної влади. Призначення коштів встановлюється, - пише СБУ.

Нагадаємо, СБУ викрила серверний центр, який допомагав хакерам Росії влаштовувати кібератаки.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024