З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні загинуло щонайменше 18 медпрацівників, пошкоджено 906 лікувальних закладів – Ляшко

  • 21:16
  • 18.08.2022

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні пошкоджено 906 закладів охорони здоров'я.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

– З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію нашої країни пошкоджено 906 закладів охорони здоров'я, з них повністю зруйновано 123 – це те, що вже відновленню не підлягає. На решті об'єктів працюватиме комісія і, можливо, кількість зруйнованих збільшиться. Тому що іноді нам візуально бачиться так, що заклад можна відновити, але коли вже приходять спеціалісти на територію закладу, то може бути зовсім інша оцінка. Плюс, не з усієї території України ми можемо отримати інформацію, тому що немає доступу, щоб реально подивитися та оцінити. Як приклад наводжу Маріуполь: за припущеннями ми розуміємо ступінь пошкодження закладів охорони здоров'я, не оцінивши, тому що не було доступу на територію, – наголосив міністр.

За його словами, обстріляно або пошкоджено уламками 87 машин швидкої допомоги. Вони вийшли з ладу.

– І 241 швидку окупанти забрали, ми не знаємо, в якому вони стані. Крім того, 47 аптек повністю зруйновано, це здебільшого приватні об'єкти. Пошкоджено 505 аптек – деякі з них поновили роботу, деякі ні. Щодо медичних працівників, у нас 18 убитих цивільних медичних працівників, це без кількості тих, хто був мобілізований до Збройних сил України та працює або в Медичних силах ЗСУ, або як військовослужбовець з автоматом у руках. І 59 цивільних медиків зараз мають складні поранення та проходять лікування, – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, в Україні досі діє карантин у зв'язку з поширенням COVID-19. Однак обмеження стали рекомендованими.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024