Названа найпопулярніша категорія чоловіків, яким пропонують дозволити виїзд за кордон

  • 13:32
  • 17.08.2022

У парламенті найбільш обговорюють одну з категорій чоловіків, яким розглядають можливість виїзду за кордон під час воєнного стану. Мова йде про моряків.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федор Веніславський під час брифінгу.

– Найбільш відома категорія осіб, яких пропонують відпускати за кордон - це моряки, які виконують свої завдання чи працевлаштовуються на іноземних торгових судах, - сказав Веніславський.

За його словами, головною мотивацією тих, хто є прихильниками лібералізації чи дозволу виїзду цієї категорії є те, що моряки можуть заробляти на судах гроші, які потім надходитимуть в Україну.

– Але це питання дуже складне й неоднозначне. Серед народних депутатів немає єдності у розумінні того, чи варто лібералізувати можливість виїзду за кордон, - підсумував Веніславський.

Нагадаємо, що раніше електронна петиція про виїзд українських моряків за кордон в період воєнного стану набрала необхідну кількість голосів, втім, як відповів президент Володимир Зеленський стосовно громадян України не може бути привілеїв, зокрема, за професійною приналежністю.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024