РФ переганяє вагони з окупованого півдня до Криму - Подоляк

  • 22:20
  • 16.08.2022

В окупованих південних регіонах російські військові змушують залізничників перенаправити всі пошкоджені та цілі напіввагони до Нової Каховки та Херсона.

Про це повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк.

– За інформацією з місцевих джерел, окупанти дали ультимативну вказівку залізничникам у тимчасово захоплених південних регіонах перенаправити всі пошкоджені та цілі напіввагони до Нової Каховки та Херсона. Наголошую: усі вагони, включаючи ледь живі, - написав Подоляк.

За його словами, вагони, що надійшли, розбирають: колісні пари і візки демонтують для направлення в окупований Крим, а рами і кузови відправляють на розрізку на брухт – також у напрямку Криму.

Зазначається, що залізничникам наказано залишити лише платформи для транспортування техніки та незначний парк для внутрішніх перевезень до ОРДЛО.

– Що це означає, запитаєте ви? Ще раз щодо вагонів: російські військові (бойовики) чудово розуміють свої тимчасові перспективи перебування в Херсоні. Ніхто не планує займатися тимчасово окупованою областю або інтегрувати її економіку в російський простір. Треба встигнути вкрасти якнайбільше, – пояснив Подоляк.

Він припустив, що наступним кроком буде масова крадіжка унітазів та викручені лампочки у під'їздах у Херсоні.

Нагадаємо, диверсійно-розвідувальна група окупантів намагалася зайти в тил Збройних сил України біля Осокорівки на Херсонщині.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024