На Миколаївщині правоохоронці викрили «волонтера» на привласненні автомобіля швидкої та медикаментів

  • 17:54
  • 15.08.2022
780x733лио

На Миколаївщині правоохоронці викрили чоловіка на привласненні автомобіля швидкої та медикаментів, що завозилися як гумдопомога.

Про це повідомили на сторінці Головного управління Національної поліції Миколаївської області.

 

 

За даними слідства, 56-річний чоловік, працевлаштувавшись до волонтерської організації, здійснив ввезення з країни ЄС автомобіля швидкої допомоги, отриманий Миколаївською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, призначався для допомоги постраждалим від війни мешканцям області та забезпечення потреб організації. Фігурант незаконно заволодів вказаним транспортним засобом, здійснивши його оформлення на своє ім’я.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили гуманітарний товар, медобладнання, медпрепарати, інші продукти іноземного виробництва, а також автомобіль швидкої медичної допомоги і документи, які підтверджують протиправну діяльність громадянина.

Слідчі заочно повідомили чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги».

Нині підозрюваний переховується від слідства, правоохоронці готують матеріали щодо оголошення його у розшук. Розслідування триває. 

Раніше, на Миколаївщині викрили онлайн-шахрая який ошукував переселенців і волонтерів.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024