СБУ затримала агента РФ, який збирав дані для обстрілів Одещини

  • 11:31
  • 15.08.2022
62f9f78b9751e

Служба безпеки України затримала агента спецслужб Російської Федерації, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

У своїх «доповідях» окупантам чоловік надавав точні координати об’єктів оборони на карті; детально описував стан об’єкту, матеріал, з якого збудований, призначення та використання військовими, прилеглу територію; інформував про чисельність особового складу та військової техніки на об’єктах та про їх переміщення; вказував кількість облаштованих укріплень.

У подальшому росіяни використовували цю інформацію для планування роботи диверсійних груп, масованих і прицільних ракетних обстрілів.

62f9f859ae533.jpeg

За даними слідства, зрадником виявився місцевий мешканець, співробітник одного з державних медичних закладів. Він не приховував своїх проросійських поглядів, відверто висловлюючись у закритих Телеграм-каналах, які куруються російськими спецслужбами.

Зібрані відомості зловмисник передавав через закриті канали зв’язку куратору від російських спецслужб, який координував його підривну діяльність. 

Наразі агенту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше, Служба безпеки України викрила банду у Запорізькій області, яка допомагала втекти чоловікам за кордон. Маршрут «втечі» пролягав через тимчасово окупований Крим.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024