СБУ викрила банду, яка допомагала чоловікам втекти за кордон через Крим

  • 12:05
  • 12.08.2022

Служба безпеки України викрила банду у Запорізькій області, яка допомагала втекти чоловікам за кордон. Маршрут «втечі» пролягав через тимчасово окупований Крим.

Про це пише в Telegram Запорізька ОВА.

Організатором схеми виявився мешканець Мелітополя. Чоловік налагодив «міграційний бізнес» для чоловіків, які вирішили уникнути мобілізації.

«Клієнтів» злочинець шукав через особисті зв'язки у певних колах. Також оголошення про свої «послуги» він розміщував в одному із месенджерів.

Схема «втечі» мала кілька етапів:

  • на власному автомобілі організатор схеми перевозив чоловіків до тимчасово окупованого Мелітополя;
  • під час проходження фільтраційних заходів на блокпостах, чоловіки дезінформували правоохоронців історією про «волонтерську діяльність» або ж «відвідування родичів»;
  • після прибуття до Мелітополя, організатор схеми організовував місце ночівлі та передавав пасажирів своїм спільникам, які перевозили чоловіків до тимчасово окупованого Криму.

– Вартість послуг коливалась, залежно від віку осіб, їх кількості та приналежності до військової служби та становила від 5000 до 10000 гривень, - пише пресслужба ОВА.

СБУ затримала організатора схеми з двома «пасажирами» під час чергової поїздки.

Нагадаємо, 28-річний уродженець Миколаївщини ошукував людей, розповсюджуючи фейкові оголошення про здачу квартир для переселенців і продаж амуніції.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024