В Україні воює шість основних російських угруповань, - ISW

  • 08:13
  • 15.08.2022

Інститут вивчення війни виділяє шість основних географічних угруповань російських військ та інших підконтрольних Росії сил - ПВК і «ЛДНР». При цьому підкреслюється, що жодна з цих угруповань не однорідна за своїм складом.

Про це повідомляє ISW.

  1. Північний схід Харківської області: «як мінімум частково» війська Західного військового округу. Військ для великого наступу тут недостатньо.
  2. Лінія Ізюм-Слов'янськ: переважно «добровольчі» батальйони (неповні вже після початку повномасштабного вторгнення), а також деякі частини Східного військового округу. Оскільки «добровольчі» батальйони слабо навчені і в основному не дотягують до штатної чисельності, цей напрямок для російського командування не пріоритетно, робить висновок ISW.
  3. Ділянка Сіверськ-Лисичанськ: частини Центрального військового округу, доповнені деякими частинами самопроголошених «республік». Командувачем цим об'єднанням ISW називає командувача військами ЦВО генерал-полковника Олександра Лапіна. На цій ділянці оголошена російським командуванням «Оперативна пауза» закінчилася, війська відновили спроби наступу.
  4. Бахмут: «ПВК Вагнера», також окремі частини Західного військового округу і «ЛНР». Бійці «Вагнера» брали участь у більшості недавніх захоплень на цій ділянці, зокрема у взятті Вуглегірської ТЕС. Штаб «Вагнера" розміщується, як повідомляють, в Попасній в 40 км на північний схід від Бахмута, саме цей об'єкт піддався обстрілу з HIMARS в неділю, як повідомляли ЗМІ з обох сторін.
  5. Авдіївка-Донецьк: частини «ДНР»
  6. Південь: тут сама неоднорідне угруповання. Основу російських військ в Запорізькій і Херсонській областях спочатку становили частини Південного і військового округу. Але в очікуванні українського контрнаступу сюди перекинули частини Східного військового округу, повітряно-десантних військ і Росгвардії. Сама ця неоднорідність може представляти додаткову складність для російського командування.

Раніше, Олексій Арестович заявив, що росіяни вже зізнаються, що не бачать перспектив наступу на два міста. Радник глави ОП пояснив, що мовиться про Миколаїв і Кривий Ріг.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024