«Новий Копенгаген»: Незабаром буде підписано меморандум із Данією щодо відновлення Миколаєва

  • 15:48
  • 14.08.2022
photo_2022-08-04_09-28-29

У серпні уряд Данії погодить створення плану відновлення Миколаєва. Мер Олександр Сенкевич має вирушити з робочим візитом до Копенгагена, щоб підписати з Міністерством закордонних справ Данії меморандум, на основі якого буде розписано план відновлення руйнувань.

– Ми бачимо Миколаїв у майбутньому «новим Копенгагеном», – сказав Сенкевич датському TV2.

Він вважає, що в майбутньому українське місто та Данія можуть співпрацювати в галузі систем збирання, переробки, утилізації відходів та IT-технологій.

Сенкевич заявив, що йому потрібні не гроші, а проєкти. Як приклад він наводить будівництво сміттєспалювального заводу, який може виробляти енергію та тепло, який може опинитися в руках данців.

Раніше Данія погодилася допомогти відновити Миколаїв, коли припиняться бомбардування російських окупантів. Зацікавлена організація Green Power Denmark вже є частиною партнерства, яке сприятиме відновленню зруйнованого міста.

– Після війни Україна потребуватиме громадського транспорту та будівельних матеріалів. Його можна привезти в країну морем до Миколаєва. Це відкриває ринок, – каже міський голова. 
 

Посилаючись на розташування Миколаєва на березі Чорного моря, українська влада також вказує на можливу ділову співпрацю на основі морських перевезень та імпорту. До війни місто обробляло близько 40% експорту країни.

Пізніше у серпні мер Миколаєва планує вирушити до Копенгагену, щоб підписати меморандум із міністерством закордонних справ Данії. На основі цього документа українці спільно з датською владою створять план відновлення міста.

Нагадаємо, увечері 13 серпня близько 20:00 по Миколаєву ворог вдарив шістьма ракетами РСЗВ Смерч. Пошкодження зазнали житлові будинки, торгові магазини та промислові об'єкти в Інгульському районі міста. Одна людина поранена.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024