У прифронтових областях можлива евакуація - Тука

  • 14:47
  • 14.08.2022

Обов'язкову евакуацію можуть оголосити у Харківській, Дніпропетровській, Миколаївській та Запорізькій областях. Вивезти громадян із тимчасово захоплених регіонів може знадобитися через неготовність прифронтових регіонів до опалювального сезону та безпеки самих громадянських людей.

Про це в інтерв'ю Обозревателю заявив колишній заступник міністра з тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

– Якщо згадати давно забуті радянські часи, то був такий сектор, який називався цивільною обороною. І в ньому було передбачено обов'язкову евакуацію цивільного населення не за принципом «хочу - не хочу, буду - не буду», а в обов'язковому порядку, - заявив він і додав, що зараз в Україні законом такі дії не передбачені.

На питання, які області можуть бути залучені до процесу евакуації, він відповів:

– Напевно, насамперед ті області, які ближчі до лінії фронту. Це частково Харківська, Дніпропетровська, Миколаївська та Запорізька області.

Тука висловив думку, що за нинішніх умов говорити про мирні переговори з Росією немає сенсу. За його словами, єдиний предмет для переговорів – це звільнення окупованих територій та виплата репарацій.

Нагадаємо, у Миколаївській області припинено електропостачання, водопостачання, водовідведення у 97 населених пунктах, майже 7 тисяч споживачів залишаються без газу.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024