кремль не хоче звинувачувати Україну у вибухах у Криму, бо це покаже неефективність російської ППО — ISW

  • 08:18
  • 10.08.2022
01320000-0aff-0242-1977-08da7a10e086_w1023_r1_s

кремль не має жодних мотивів звинувачувати Україну у вибухах у Криму, оскільки це продемонструвало б неефективність російських систем протиповітряної оборони, як сталося вже із затопленням крейсера «Москва».

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

– Одночасність вибухів на двох різних об'єктах, ймовірно, виключає офіційну російську версію випадкової пожежі, але не виключає ні диверсії, ні далекобійного ракетного удару, — йдеться у звіті.

Також аналітики кажуть, що росія, ймовірно, використовує лідерів іммігрантських та етнічних організацій для формування сил для свого вторгнення в Україну.

Так, голова «Товариства середньоазіатських узбеків Пермського краю» Джахонгір Джалолов оголосив, що узбецькі громадяни, які проживають або працюють у Пермському краї, повинні створити в Пермському краї добровольчий батальйон «Амір Тимур» для підтримки російсько-окупаційних військ в Україні.

Джалолов зазначив, що своїм існуванням в росії узбеки завдячують російському народу, а тому повинні брати участь у війні. Раніше в ISW повідомляли, що російські війська вербували середньоазіатських іммігрантів до московського полку «Собянінський» в обмін на російське громадянство та фінансову компенсацію.

Інші висновки аналітики щодо російсько-української війни станом на 9 серпня:

  • окупанти вели наземні атаки на південний схід від Сіверська та навколо Бахмута;
  • російські війська здійснили наземні атаки на північ від Донецька та на південний захід від Донецька поблизу кордону Запорізької та Донецької областей;
  • росія запустила супутник для спостереження для Ірану;
  • західні ЗМІ повідомили, що під Ізюмом йде український контрнаступ, але український Генштаб у вечірньому звіті повністю промовчав про цей район;
  • російські джерела припустили, що нещодавно сформовані добровольчі батальйони відповідають за більшу частину Ізюмського напрямку.

Нагадаємо, 9 серпня в Криму пролунали вибухи на авіабазі «Саки». Тут, в Новофедорівці, дислокувалися російські винищувачі і бомбардувальники, які здійснюють нальоти на материкову Україну.

Загалом повідомлялося про п'ятьох постраждалих внаслідок вибухів у Криму, яких доставили до лікарні. Згідно із заявою місцевої «влади», їхньому життю нічого не загрожує. Пізніше стало відомо про одного загиблого.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024