40% шкіл та вишів готові до очних занять, майже 60% батьків не готові відправити туди дітей

  • 14:52
  • 09.08.2022

Остаточний вибір форми навчання для українських школярів і студентів залишається за батьками.

Про це голова директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти України Олег Єресько заявив в ефірі національного телемарафону.

За його словами, на сьогодні тривають перевірки укриттів у дитячих садках, школах та вишах. Рівень їхньої готовності МОН оцінює в 40%.

Водночас Єресько зазначив, що це не буде єдиним критерієм для міністерства під час вибору, рекомендувати чи ні розпочати офлайн-навчання. Головне, на що там орієнтуються, – це карта бойових дій і думка батьків.

– Громадська думка справді сьогодні розділилася, у якій формі розпочинати навчання. Головний критерій для нас – безпека і ми готуємося створити різні варіанти, як організувати процес. Але остаточний вибір буде за батьками, а також за керівниками обласних військових адміністрацій, – сказав він.

За даними опитування Gradus Research, лише 30% українців готові відправляти дітей до садків, шкіл, технікумів, університетів офлайн із 1 вересня. 58% – радше чи зовсім не готові.

Найменше хочуть початку очного навчання жителі східних та північних регіонів України (19%). Найбільшу готовність демонструють батьки із західних регіонів (38%) та Києва (34%).

Нагадаємо, опублікована актуальна карта війни в Україні на сьогодні, 9 серпня. Російські окупанти намагаються наступати Бахмутському та Авдіївському напрямках, а також обстрілами хочуть витіснити ЗСУ із зайнятих позицій.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024