Не буде жодних «референдумів» - Подоляк

  • 13:15
  • 09.08.2022

На тимчасово окупованій території України не діють жодні міжнародні інституції, міжнародне право, і все, що там робить Росія, - це воєнний злочин, у тому числі і так звані «референдуми».

Про це сказав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю українській службі ВВС News.

– Мені здається, що це («референдуми» - ред.) - звичний елемент російської пропаганди. Немає жодних республік «ДНР» і «ЛНР». Ні, це фікція. Є тимчасово окупована військами РФ територія. Тому слово «референдум» - це взагалі нонсенс щодо Херсонської чи Запорізької області, щодо Донецька та Луганська, не буде там жодних «референдумів» і не може бути, і ми не повинні це повторювати за ними, бо ще раз наголошую - це банальна воєнна окупація. Знущаються з людей, саджають їх у підвали та вбивають їх, організовують фільтраційні табори, - наголосив Подоляк.

Також він зауважив, що жодного «референдуму» в Криму не було. Крим - це територія, окупована російськими військами. І світ також до цього ставиться.

– Тому давайте не грати в їхню пропагандистську гру, давайте говорити конкретно: є окупація. Окуповані території мають бути звільнені воєнним шляхом. Все, що Росія там вчиняє, - це воєнний злочин. Все, крапка, - наголосив він.

Подоляк також зазначив, що про «референдум» про входження Херсонської області до складу Росії взагалі не йдеться.

– Ще раз. Не проголосує жоден відсоток. Немає відсотків неіснуючого «референдуму». Вони можуть навіть 146% намалювати сьогодні без жодного підрахунку. Ну, буде для картинки три-чотири виборчкоми, вони напишуть 146%, 179%, 99,9% - (нам - ред.) немає сенсу грати у не нашу гру, - каже він.

За словами Подоляка, партизанський рух має знищувати все, що стосується колаборації, тобто людей, які свідомо взяли на себе функції окупаційної адміністрації.

– Інформаційно ми повинні робити все, щоб туди якимось чином йшла інформація про те, що все, що відбувається, абсолютно незаконне, не визнається і не буде визнане. Деокупація воєнним шляхом - і тут я наголошую, це дуже важливий елемент: якщо ми хочемо якнайшвидше закінчити війну, то деокупація має бути не просто відтісненням, а із завданням максимальних втрат живій силі ворога, - резюмував він.

Нагадаємо, окупанти на захоплених територіях Херсонської області, продовжують готуватись до проведення незаконного референдуму.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024