Перший караван суден з українським зерном вирушив з портів Одеси

  • 08:33
  • 05.08.2022

З портів Одеси сьогодні, 5 серпня, вранці вирушив перший караван суден з українським зерном. Три судна направляться до Туреччини, Великобританії та Ірландії.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм в Telegram.

За його словами, на борту трьох балкерів Navistar, Rojen та Polarnet 57 тисяч тонн української кукурудзи.

– Сьогоднішнім караваном поновлено судноплавство з порту «Чорноморськ». Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку, - написав Найєм.

Також він зазначив, що Україна планує забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць.

– Хоча «зерновий коридор» уже запрацював на вихід, нашою ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження і перший захід очікується вже завтра. Наша ціль - 3 та більше млн тонн експорту агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Зазначимо, що міністр інфраструктури України Олександр Кубраков також підтвердив відхід суден.

Нагадаємо, перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту 1 серпня. На наступний день увечері Razoni прибув до Стамбула, а далі продовжить свій шлях до порту Триполі у Лівані.

Нагадаємо, згідно з даними Міністерства аграрної політики, цьогорічний збір урожаю в Україні очікується більше, ніж це прогнозувалося раніше.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024