Більше, ніж планувалося. Уряд покращив прогноз щодо врожаю цьогоріч

  • 22:18
  • 03.08.2022

Згідно з даними Міністерства аграрної політики, цьогорічний збір урожаю в Україні очікується більше, ніж це прогнозувалося раніше.

Про це пише пресслужба Кабінету міністрів.

Під час селекторної наради з очільниками областей було порушено питання збирання, зберігання та експорту сільськогосподарської продукції й підготовки до посіву озимих культур.

– Попри всі негаразди, жнива тривають. Відповідно до інформації Мінагрополітики, за період жнив збирання зернових проведено на площі 3,5 млн га, фактично зібрано 12 млн тонн зерна нового врожаю, - заявив прем'єр України Денис Шмигаль.

Також прем'єр додав, що перший корабель із українським зерном вже пройшов перевірку в Стамбулі, що дасть додаткові можливості для експорту й більше впевненості для аграріїв.

– Загалом за червень ми експортували 3,2 млн тонн з 5 тонн, які було потрібно. Експорт поступово зростає і залізницею, і дорогою, і через Дунайські порти. Морські порти значно розширять ці спроможності і аграрії отримають нові можливості для збуту продукції. Держава робить для цього все необхідне, - додав Шмигаль.

За словами прем'єра, вже цього тижня перші заявники щодо грантової підтримки отримають гранти на розвиток садівництва, теплиць, на розвиток переробки та мікропідприємств.

– Учасники наради також заслухали інформацію Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського щодо стану збирання і зберігання зернових та олійних культур. Він зазначив, що цьогоріч збір урожаю очікується більше, ніж спершу прогнозувалося - 65-67 млн тонн замість 60 млн тонн, як передбачалося раніше, - пише пресслужба уряду.

Нагадаємо, у Стамбулі провели інспекцію першого судна з українським зерном.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024