У Стамбулі провели інспекцію першого судна з українським зерном

  • 14:14
  • 03.08.2022

Група інспекторів піднялася на борт Razoni, першого зерновоза, який покинув українські порти у воєнний час. Після огляду судно покине Босфор і попрямує в ліванський порт Тріполі.

Про це повідомляє Reuters.

Два катери з інспекційним персоналом вийшли з невеликого рибальського порту в стамбульському районі Румелі Фенері до корабля, який оточили два катери берегової охорони, а навколо нього облетів вертоліт.

Очікується, що інспекція, проведена в середу українським, турецьким, російським персоналом і персоналом ООН, що працює в Об'єднаному координаційному центрі (СКЦ) в Стамбулі, завершиться близько полудня. Поки неясно, коли корабель відправиться далі.

Представник ООН Стефан Дюжаррік заявив, що в середу планується більше рейсів з України, додавши, що експортною угодою охоплено близько 27 суден.

Судно Razoni вийшло з Одеси вранці в понеділок, 1 серпня, перевозячи 26 527 тонн кукурудзи в ліванський Тріполі. Корабель кинув якір біля входу в Босфор у вівторок увечері.

Нагадаємо, суд арештував 4 судна, що порушили порядок в’їзду та виїзду з окупованого Криму. Вони перевозили викрадене з України зерно.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024