За перші три дні обов’язкової евакуації з Донеччини потягами вивезли приблизно 400 людей — ОВА

  • 22:10
  • 04.08.2022

З 2 по 4 серпня, поки триває обов’язкова евакуація людей з Донецької області, звідти вивезли евакуаційними потягами орієнтовно 400 людей.

Про це повідомляє hromadske.

Вона розповіла, що якщо говорити лише про обов’язкову евакуацію окремими евакуаційними потягами до Кропивницького та Олександрівки, то 134 людини виїхали 2 серпня, понад сотня — наступного дня, і ще 145 людей — 4 серпня.

Але в ОВА зазначили, що люди зараз виїздять також власним транспортом та автобусами: за оцінками влади, щоденно область покидають 350-500 людей.

Тюріна пояснює, що обов'язкова евакуація передбачає супровід людини від місця проживання аж до місця подальшого перебування. Так, до людей приїздять автобуси у їхні населені пункти, безкоштовно вивозять до Покровська, з Покровська безоплатним автобусом — до Кропивницького чи Олександрівки. Тим, у кого немає документів, у потязі допомагають їх оформити.

«Допомагають отримати соціальні виплати: одноразову виплату по 2000 та 3000 грн (дітям і людям з інвалідністю), також довідки переселенця, щоб у наступні місяці вони могли отримувати допомогу від держави вже як переселенці. Крім того, з цими людьми працюють психологи та соціальні працівники, які з'ясовують потреби кожної людини: комусь потрібна робота, іншим — медична допомога, і все це забезпечується», — переконують в ОВА.

Тюріна також озвучила основні аргументи, які називають люди, котрі не хочуть евакуйовуватися. Так, вони говорять, що їм немає куди і за що їхати.

«Усі ці три моменти нівелюються. Ті, хто евакуйовується за підтримки держави, має такі переваги і може не боятися — всі страхи безпідставні. Зима буде однозначно складною на Донеччині, власне, обов'язкова евакуація стосується передусім родин з дітьми. Ніхто не гарантує, що буде інтернет в області хоча б для дистанційного навчання», — наголошують в ОВА.

За даними ОВА, на території Донецької області наразі перебуває 340-370 тисяч людей, а до 24 лютого було 1 млн 670 тисяч.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024