Министерство юстиции решило закрыть восемь колоний

  • 15:14
  • 09.07.2020
Снимок экрана 2020-07-09 в 15.14.13

Министерство юстиции закрывает восемь учреждений исполнения наказаний.

Об этом сообщила заместитель министра юстиции Елена Высоцкая.

– 6 июля состоялось заседание комиссии, на котором приняли решение об оптимизации следующих учреждений: Ковельской воспитательной колонии, Черкасской исправительной колонии № 62, Дергачевской исправительной колонии № 109, Желтоводской исправительной колонии № 26, Игренского исправительного центра № 133, Черноморской исправительной колонии № 74, Ширяевского исправительного центра № 111 и Устиновского исправительного центра № 37, – говорит Высоцкая.

Она добавила, что осужденных перевезут в другие учреждения исполнения наказаний — «с лучшими условиями содержания». Персонал закрытых организаций уволят и предложат работу в ближайших или межрегиональных учреждениях Минюста.

 

Олена Висоцька відповідає на запитання підписників

Друзі, ми підготували відео з відповідями на ваші запитання в соціальних мережах щодо роботи Державної кримінально-виконавчої служби та пробації. Заступниця Міністра юстиції Olena Vysotska розповідає, що і як відбувається у цій сфері. ...... Запитання: 00:21 - На сьогоднішній день Єдиний Реєстр засуджених та осіб узятих під варту ще не працює, а спец відділи захаращені архівами. Скільки часу ви відводите на внесення архівних особових справ до Реєстру та коли буде знято заборону на знищення архівних справ? 01:10 - Коли буде амністія засуджених? 01:29 -Які установи виконання покарань планується закрити? 03:30 - Що відбуватиметься після прийняття Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розвитку системи пробації, збільшення альтернатив позбавлення волі та створення умов для зниження рецидивної злочинності", тобто законопрєкту "Про альтернативні види покарань"? 04:34 - Чи вважаєте наказ про призначення Ольховського Андрія Миколайовича керівникаом 25 колонії протиправним і таким,що порушує умови конкурсу організованим і задтвердженим Міністерством юстиції? 05:25 - Питання щодо довічного покарання в Україні. Ваше ставлення до гуманізації і "права на надію" для цієї категорії засуджених.Особливо жінок.Такого виду покарання для жінок не існує в країнах пострадянського простору, навіть в негуманній до засуджених Росії. 06:30 - Приблизно раз в квартал Мін’юст вносить зміни до правил внутрішнього розпорядку в УВП та СІЗО. Загалом, у кращий бік. Але надто повільно. Свого часу Вадим Човган підготував цілу книгу класних змін до правил, плюс ми за цей час підготували чимало напрацювань. Чи готові Ви синхронізувати зусилля для спільної роботи над цією нормативкою? 07:11 - Співробітники, ветерани, пенсіонери, та іх неповньолітні діти, які мешкають у будівлі гуртожитку на режимній территоріі Одеського слідчого ізолятора, хвилюються у звязку, з тим, що Одеське СІЗО в подальшому буде закрите, та передано інвесторам (забудовникам) передано разом з будівлею в якій вони проживають більше 24 років 07:57 - Медицина в установах виконання покарань на нулі, скаржаться усі засуджені і навіть лікарі, люди вмирають від ненадання медичної допомоги. З цього виникає питання, коли буде звільнено пана Васильєва, чому він досі на посаді? Коли почнуться реформи медицини в пенітенціарній системі? 08:59 - Коли буде підвищена зарплата працівникам ДКВС які працюють УВП та коли вони отримуватимуть форменний одяг, а не купуватимуть за власний кошт? 09:58 - Чому не видають планшети, адже вже є наказ та програми, що блокують заборонені даня, але також є негласна вказівка не видавати. Коли Ви втрутитесь? 10:45 - Що з побаченнями в колоніх?а якщо карантин рік буде? -засудженим що, зовсім з родичами не бачитись? 11:20 - Чи дозволите Ви мультиварки не тільки в платних камерах? Департамент з питань виконання кримінальних покарань

Geplaatst door Міністерство юстиції України op Woensdag 8 juli 2020

– Это позволит оптимизировать систему и уменьшить текущие и капитальные расходы на содержание большой системы уголовно-исполнительной службы, – пояснила Высоцкая.

Ранее сообщалось о том, что Минюст запускает проект по сокращению тюрем.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024