Очаковские «морские котики» впервые за время независимости десантировались на остров Березань и Кинбурнскую косу

  • 10:04
  • 28.06.2020

Впервые за время независимости Украины операторы Очаковского 73 морского центра специального назначения имени кошевого атамана Антона Головатого десантировались с помощью парашютов на остров Березань и Кинбурнскую косу.

Об этом сообщается на странице бригады в Facebook.

Сообщается, что десантировались операторы с высоты 1,5 километра в полной экипировке: с оружием и снаряжением, необходимым для выполнения задач в тылу противника.

– Один за другим держали дистанцию. Конечно, адреналин зашкаливал, когда видишь под собой море и только клочок земли. Для координации приземления использовали радиостанции, ведь сам остров нам неизвестен, мы на него приземлились впервые, – поделился впечатлениями разведчик.

Отмечается, что за период независимости десантирование парашютом на морское побережье осуществлялось впервые.

–  Для более скрытого ввода групп в тыл противника разведчики десантировались не над островом Березань, а за 3 километра, что делает невозможным идентификацию парашютиста в воздухе и позволяет скрытно войти в тыл,–сказано в сообщении.

ДЕСАНТУВАННЯ НА ОСТРІВ БЕРЕЗАНЬ

Очаківські "морські котики" ВПЕРШЕ за часи Незалежності України десантувались на острів Березань та Кінбурнську косу Вперше за часів Незалежності оператори 73 морського центру спеціального призначення здійснили вивід груп повітряним шляхом на морські ділянки узбережжя за допомогою парашутних систем типу “КРИЛО” на острів Березань та Кінбурнську косу, що знаходиться в акваторії Чорного моря. Оператори десантувались з висоти 1,5 кілометри в повній екіпіровці, зі зброєю та спорядженням необхідним для виконання завдань в тилу противника. “Один за одним, ешелоновано, тримали дистанцію. Звісно, адреналін зашкалював, бо бачиш під собою море й тільки клаптик землі. Для координації приземлення використовували радіостанції, адже сам острів нам невідомий, ми на нього приземлялись уперше. ” – поділився враженнями розвідник Н. За період Незалежності десантування на морське узбережжя на острів парашутним способом здійснюється вперше. Для більш прихованого виводу груп в тил противника розвідники десантувались не над островом Березань, а за 3 кілометри, що унеможливлює ідентифікацію парашутиста в повітрі та дозволяє приховано вийти в тил. #73МЦСпП #ССО #SOF #ЗСУ Військове телебачення України Командування Сил спеціальних операцій ЗС України Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Міністерство оборони України

Geplaatst door 73 морський центр СпП ім кошового отамана Антіна Головатого op Woensdag 24 juni 2020
Ранее, очаковские «морские котики» провели учения в Черном море.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024