Для підтримки економіки і мястян: у Миколаєві відбувся Всеукраїнський форум освіти дорослих

  • 10:20
  • 14.10.2024
Знімок екрана 2024-10-12 182625

Адаптуватися до нових викликів та знайти можливості для розвитку під час війни. У Миколаєві провели Всеукраїнський форум освіти дорослих. Його учасники під час зустрічі обговорили важливість перекваліфікації та здобуття нових навичок для підтримки економіки і відновлення країни. Докладніше про мету зустрічі дивіться у нашому матеріалі.

Про це йде мова  у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Війна та її реалії змусили українців опановувати нові професії. Люди залишають свою роботу, бізнес та плани, а натомість здобувають знання у галузі медицини, цивільної оборони, військової справи і дистанційної роботи. Допомагають їм у цьому однодумці, благодійники, а також держава. Зокрема, у Миколаєві на базі молодіжного простору відбувся Всеукраїнський форум освіти дорослих.

До зустрічі долучилися представники громадських організацій та  міської влади, а також партнери з різних міст України і світу. Усі вони ділилися власним досвідом впровадження освіти дорослих.

«Зараз, коли миколаївські порти у Миколаєві закриті через війну, ми знову маємо потребу у перекваліфікації», — додає віце-мер. Адже це шанс підтримати не лише економіку міста, а і самих миколаївців, які втратили роботу.

Така освіта допомагає людям також адаптовуватися і до розвитку технологій. Тож учасники форуму планують розробити стратегію просування Закону України «Про освіту дорослих» на місцевому та національному рівнях.

Новини

14 жовтня 2024
13 жовтня 2024