Крім прибережних громад ворог почав тероризувати Баштанський та Миколаївський райони, - голова ОВА Кім

  • 08:51
  • 13.10.2024
kim

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону розповів про наслідки нічної атаки ворога по території області.

Так, на території нашого регіону було знищено три БпЛА типу «Shahed 131/136». Один з них влучив по фермерському господарству, обійшлось без жертв. Ще один з БпЛА впав на територію, яка ще не була розмінована, тому бійці ДСНС не могли під'їхати ближче, щоб загасити полум'я. За горінням контрольовано спостерігала і пожежа сама стихла.

«На загал ворог продовжує щодня тероризувати Куцурубську та Очаківську громади, але зараз перейшов ще й на інші громади, які обстрілює ракетами та шахідами. Мається на увазі Баштанський та Миколаївський райони, Снігурівська громада, Миколаїв та околиці», - розповів голова ОВА.

Кім підтвердив, що ворог змінив тактику. Так, росіяни б'ють по критичній інфраструктурі, щоб залишити нас без світла і тепла.

«Також вони намагаються бити, як вони вважають, по військовим цілям. Але через їх погану розвідку вони б'ють по фермерським господарствам. І останні три-чотири рази, в мене є докази, це було збіжжя, по складу з алкоголем попали. Вони просто б'ють по великих складах, де теоретично щось може бути. Тому страждають об'єкти фермерського господарства, об'єкти сільськогосподарського призначення», - пояснює Віталій Кім.

Нагадаємо, уночі ворог атакував Снігурівську громаду БпЛА типу «Shahed 131/136». Внаслідок влучання одного із БпЛА виникла пожежа на території фермерського господарства. Крім того, внаслідок падіння уламків БпЛА, збитого силами протиповітряної оборони, відбулось займання сухої трави на відкритій території за межами населеного пункту. Пожежі було оперативно ліквідовано. Постраждалих немає.

Також сьогодні вночі, 12 жовтня, о 03:35 та 03:52, ворог атакував Куцурубську громаду дронами типу FPV. Постраждалих немає.

Новини

13 жовтня 2024
12 жовтня 2024