Нова функція на Android блокує екран у разі крадіжки смартфону

  • 07:17
  • 08.10.2024
gh0gUxCHsew1KKLcSAS2T1298kPEJuWaZbk1lQnL

Компанія Google розпочала розгортання набору з трьох нових функцій, призначених для підвищення безпеки Android-пристроїв і захисту даних користувачів у разі крадіжки. Їх компанія анонсувала ще у травні.

Однією з найпомітніших нових функцій є Theft Detection Lock, яка використовує штучний інтелект для блокування екрана вашого телефону в разі виявлення звичних рухів, пов'язаних з крадіжкою. Наприклад, коли хтось вириває телефон із ваших рук незалежно від того, чи злодій втікає пішки, на велосипеді чи на автомобілі.

Offline Device Lock блокує екран пристрою, якщо злодій від'єднує телефон від інтернету на тривалий час. Це допомагає запобігти доступу до даних навіть тоді, коли пристрій не під'єднаний до мережі.

Третя функція, Remote Lock, дозволяє користувачам віддалено блокувати свій телефон за допомогою номера телефону. Це особливо корисно в ситуаціях, коли користувачі не можуть увійти в Find My Device за допомогою пароля свого облікового запису Google.

Скриншоти налаштувань нових функцій можна побачити в дописі користувача на Reddit нижче.

Theft Detection Lock і Offline Device Lock доступні на будь-якому пристрої з Android 10 і вище, а для Remote Lock потрібно щонайменше Android 5.

Якщо нові функції ще не з’явилися на вашому пристрої, варто спробувати оновити Google Play Services, однак варто пам'ятати, що Google поступово поширює оновлення, тому, можливо, доведеться почекати.

Компанія в блозі підтвердила, що остаточні версії цих функцій будуть доступні більшій кількості користувачів уже цього року.

Новини

8 жовтня 2024
7 жовтня 2024