Миколаївщина отримала спеціалізовані медавтомобілі задля кращого реагування на потреби постраждалих від війни

  • 14:57
  • 05.10.2024
295555_66ffb77ecca8c0_42547102_1500

Миколаївська, Херсонська, Запорізька та Дніпропетровська області отримали 10 спеціалізованих медавтомобілів, які працюватимуть на охорону здоров’я та соціальні служби.

Зазначається, що спецавто передали завдяки програмі розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки Європейського Союзу та урядів Канади й Данії у партнерстві у партнерстві з Міністерством охорони здоровʼя України та Міністерством соціальної політики України, повідомилив Посольстві Данії.

«Найкращий спосіб підтримати Україну — це зробити так, щоб Україна перемогла у війні», — зазначив у своїй промові тимчасово повірений у справах Посольства Єнс Альсбірк.

Окрім оборонної підтримки, яку Данія надає Україні, він також відзначив важливість зусиль у гуманітарному напрямку.

«Підтримка від Данії відображає нашу готовність допомагати з відбудовою критичної інфраструктури в Україні з особливим акцентом на Миколаївщину, регіон-партнер Данії. Передача цих автомобілів знаменує ще один крок вперед у тому, щоб громади мали доступ до медичних послуг у скрутних обставинах, що їх спричинила російська агресія», — сказав він.

Єнс Альсбірк також заявив, що охорона здоров’я є новим стратегічним напрямком співпраці у дансько-українських відносинах, «відтак ми очікуємо подальшої співпраці в майбутньому».

Автомобілі виконуватимуть функцію мобільних хабів, зазначили у Кабінеті міністрів.

«Посилення мобільності медиків означає збільшення доступності медичних послуг. Передані автомобілі будуть використовуватись для виїзду медичних працівників у найвіддаленіші та найбільш постраждалі від воєнних дій громади нашої країни», — наголосила заступник Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Слід зазначити, що спеціалізовані автівки дозволять надавати допомогу для таких напрямів, як паліативна допомога, послуги сімейних лікарів і психосоціальна підтримка.

Новини

5 жовтня 2024
4 жовтня 2024